• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Vis in de pan

Sergio Herman En Wim Vandamme
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789020974744
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Lannoo N.V., Uitgeverij
Jaar van uitgifte
2008
Aantal pagina's
175

Waar gaat het over?

Dertig populaire vissoorten, schelp- en schaaldieren uit de Noord-Atlantische en mediterrane wateren komen aan bod, van krab en oester tot rog en griet. Hoe zien ze eruit, waar komen ze voor en hoe kun je ze bereiden? Bij elke vissoort hoort een origineel recept bereid door driesterrenchef Sergio Herman (Oud Sluis) en Wim Vandamme (Maison Vandamme). Met uitgebreid wijnadvies bij elk recept
Welke wijn schenk je bij een visterrine of bij een eerder vette vis zoals zalm? Serveren we dezelfde wijn bij een gebakken tong en een gebakken forel? Past een sauvignonwijn bij oesters of is champagne beter? En kan je rode wijn geven bij vis? Zijn er smaakcombinaties die je beter vermijdt? Voor dit boek selecteerden twee van de beste vischefs van de Lage Landen, Sergio Herman van restaurant Oud Sluis (Sluis) en Wim Vandamme van Maison Vandamme (Zeebrugge), samen dertig van hun favoriete vissen, schaal- en schelpdieren. Ze verwerken ze in hun meest creatieve bereidingen, terwijl de passende wijnen erbij geserveerd worden. Elke vis, schaal- of schelpdier wordt daarenboven uitgebreid voorgesteld. Niet alleen hun herkomst komt aan bod, ook hun bijzondere kenmerken en hoe je de meest verse exemplaren kan herkennen. Daarnaast brengt dit boek je een overzicht van de belangrijkste visfamilies met hun Nederlandse, Franse en Latijnse benaming. We laten vissers vertellen over hun rijke ervaringen en brengen een bezoek aan Rungis in Parijs, de grootste vismarkt van Europa. Voor de schitterende foodfoto's in dit boek tekende Tony Le Duc, een van de beste foodfotografen ter wereld. Teksten, portretten en verhalen in dit boek zijn van de bekende foodjournalist en -auteur Marc Declercq die ook Kaas & Wijn schreef. Met dit boek kunt u niet alleen een flink mondje meepraten over vis en schaaldieren maar verrast u iedereen met de heerlijkste visgerechten. Dit boek verscheen eerder onder de titel Vis & wijn.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Tweedehands Beetje gebruikt
30,00
Tweedehands Beetje gebruikt
16,55
Tweedehands Als nieuw
43,35
Tweedehands Als nieuw
21,55
Tweedehands Beetje gebruikt
13,00
Tweedehands Als nieuw
13,95
Tweedehands Beetje gebruikt
30,00
Tweedehands Beetje gebruikt
16,55
Tweedehands Als nieuw
43,35
Tweedehands Als nieuw
21,55
Tweedehands Beetje gebruikt
13,00
Tweedehands Als nieuw
13,95

Anderen bekeken ook

Johan Cuypers
Simple Food
24,60
Sergio Herman
Puur Zeeland
9,10
M. Declercq
Vis & wijn
10,90
25% korting
4,50
Sergio Herman
Just cook it
17,00
Maria Grimm
Pure C kookboek
56,20
Gaël Orieux
Vis
43,00
Sergio Herman
Sergio feest
5,65
Geef me een seintje